Några av våra mest populära teman:


Vin & Mat i Kombination.

Måste alla tänka som sommelierer eller finns det knep att ta till för att hitta balans och harmoni i måltiden? Vi ser bortom regler och pekfingrar och fokuserar på sunt förnuft. Med ett par olika variationer skickar vi med självförtroende nog att kunna kombinera vin & mat till lyckade smakkombinationer. Förslagsvis provar vi två vita och två röda viner till utvalda smaker men önskemål om färg och stil på vinerna är givetvis möjligt.


Vinets terroir.

Genom att gräva djupare i vinets omgivning kommer en helt ny värld att öppnas. Valet av vin kan liknas vid valet av kläder, ibland bär du kanske skräddarsytt, ibland inte. Det är flera faktorer som påverkar smaken på ett vin. Dessa komponenter kan översättas i vinets terroir, som i sin tur kan tolkas som 'känslan för en plats'. Vi visar vägen till platsen men det är ni som kommer uppleva känslan - med vinet som verktyg och guide. Vi provar fyra eller sex viner - alla med stort fokus på ursprung och druvsort.


Drömmen om Toscana.

Många känner till begreppet ”Chianti-vin” men alla känner kanske inte till att Toscana är indelat i flera olika vinregioner som i sin tur även nyanseras av olika byar och vingårdslägen. I den här provningen kikar vi närmare på områden som Chianti, Chianti Classico och Brunello di Montalcino. En smakutmaning för nybörjare såväl som van vinprovare. Denna provning kan med fördel även följas upp med en masterclass - för den ännu mer nyfikna!


Kontakta oss på [email protected] så skräddarsyr vi ett upplägg för just din upplevelse.

Det går även utmärkt att använda vårt formulär för specifika förfrågningar för grupper eller sällskap.


IN VINO VERITAS!